jk

Blog

V našem nejnovějším blogovém příspěvku se zaměřujeme na kořeny značky TEXman a odkrýváme příběh stojící za našimi polštáři a přikrývkami. Od založení společnosti v roce 2012 Lenkou a Radkem Dražilovými jsme prošli cestou plnou inovací, zaměřenou na udržitelnost a sociální odpovědnost. Naše produkty, vznikající na základě pečlivého zkoumání a zpracování, přinášejí uživatelům komfort a jsou ceněny v domácnostech, sociálních službách, hotelích a penzionech. Nabízíme pohled na vznik naší jedinečné konstrukce polštářů, inspirované v libereckém textilním výzkumném ústavu, a zdůrazňujeme, jak náš závazek k pozitivnímu dopadu na společnost ovlivňuje každý aspekt naší činnosti. Přidejte se k nám a zjistěte, jak se snažíme každý den spojovat kvalitu spánku s hodnotami, které mají skutečný význam.

Inovace a udržitelnost v ložním textilu: Příběh unikátních polštářů TEXman

Za každým podnikáním je příběh. Příběh o vizi, inovaci a touze zlepšovat svět kolem sebe. TEXman není výjimkou. Naše cesta začala v roce 2012, kdy jsme položili základy sociálnímu družstvu s jedinečným posláním: přinést na trh inovativní ložní textil, zatímco pomáháme osobám znevýhodněným na trhu práce najít smysluplné uplatnění.

Kořeny inovace

Srdce naší inovace bije díky unikátní konstrukci polštářů a přikrývek, za kterou stojí otec zakladatele TEXman, Radka. Pracoval ve výzkumném textilním ústavu v Liberci, městě s bohatou historií textilní výroby a objevil způsob, jak spojit vědecký výzkum s praktickým designem. Vznikly tak polštáře, které nejenže jsou synonymem pohodlí a kvality spánku, ale zároveň reflektují hodnoty udržitelnosti a inovace.

První kroky na cestě k udržitelnosti

Výroba těchto polštářů a přikrývek se stala prvním výrobním programem TEXmanu. Od samotného začátku jsme se zavázali k filozofii, která klade důraz nejen na kvalitu a inovaci, ale i na sociální a environmentální odpovědnost. Naše výrobky jsou vyrobeny s ohledem na dlouhodobou udržitelnost, přičemž prioritou je minimalizace dopadu na životní prostředí.

Společenská odpovědnost, sociální služby, a rozšíření do hotelů a penzionů

Věříme, že úspěch není jen o číslech, ale také o pozitivním dopadu, který může mít podnikání na společnost. S tímto přesvědčením dodáváme naše produkty především sociálním službám a pečovatelským domovům, a nyní také do hotelů a penzionů. Naše práce s těmito zařízeními nám přinesla pozitivní reference, které potvrzují, že naše výrobky přinášejí rozdíl v kvalitě poskytovaných služeb a zážitku hostů. TEXman tak překlenuje propast mezi kvalitním spánkem a sociální péčí, nabízí komfort a podporu těm, kteří to nejvíce potřebují, a současně zvyšuje standardy v ubytovacích službách.

Veřejné zakázky: Nová příležitost pro rozšíření

Jednou z našich klíčových strategií pro budoucnost jsou veřejné zakázky. Věříme, že tato oblast představuje významnou příležitost pro rozvoj našeho podnikání, neboť veřejný sektor hledá kvalitní, udržitelné a sociálně odpovědné dodavatele. TEXman je připraven ukázat, že náš přístup k výrobě a náš sociální dopad jsou klíčovými faktory, které nás odlišují od konkurence. Nejenže jsme schopni dodávat produkty vysoce kvalitní a inovativní, ale naše sociální mise a závazek k udržitelnosti přináší dodatečnou hodnotu, kterou veřejný sektor stále více oceňuje. Tato orientace nejen posiluje naši pozici na trhu, ale také umožňuje veřejným institucím, aby svými nákupy přispívaly k pozitivním sociálním a environmentálním změnám.

TEXman je více než jen výrobce ložního textilu. Jsme příběh o rodině, inovaci a touze dělat věci správně – pro naše zákazníky, naše komunity a naši planetu. Každý polštář, který vyrobíme, není jen příslibem lepšího spánku, ale i připomínkou naší odpovědnosti vůči světu, ve kterém žijeme. V TEXmanu jsme hrdí na to, že můžeme své hodnoty přetavit do každého produktu, který opustí naše dveře, a tešíme se na to, co přinesou příští roky, včetně nových možností ve veřejných zakázkách.

Zpět na všechny články